Jobbe i farlig røyk

 

Brann- og redningspersonell som arbeider i et røykfylt arbeidsmiljø er utsatt for en mengde farlige stoffer.Mange av disse vurderes som kreftfremkallende og Arbeidstilsynet anser brann- og redningspersonell som mer utsatt for kreft enn befolkningen som helhet.På bakgrunn av dette har Norsk Brannmannsforum, Fagforbundet og LO utarbeidet dette heftet, som tar sikte på å bidra til å redusere risikoen for eksponering av kreftframkallende stoffer blant brann- og redningspersonell.De ansattes helse skal være av avgjørende betydning for hvordan man organiserer arbeidet og eksponering og risiko skal reduseres så mye som mulig.Norsk Brannmannsforum, Fagforbundet og LO oppfordrer alle brann- og redningsvesen til å ta kreftfaren på alvor og igangsette tiltak for å redusere eksponeringen.

Se Håndbok her...

Fagforbundet fører erstatningssak for to tudligere brannmenn som begge har fått kreft. Målet er å få godkjent kreft blant brannfolk og feiere som yrkesskade. Er du rammet selv, må du melde fra til Nav og forsikring!

Brannfolk og feiere kan få godkjent kreftsykdom som yrkesskade

 

Reklame

sample iconØnsker du å støtte Norsk Brann- og Redningsforum økonomisk kan du gjøre dette ved å plassere en reklamebanner for din bedrift på vår side. Ta kontakt for mer informasjon.

Om NBRF

sample iconNorsk Brann- og Redningsforum er en selvstendig, administrativt og økonomisk uavhengig interesseorganisasjon for brannpersonell tilsluttet Fagforbundet.
Les mer..

Kontakt Oss

sample iconNorsk Brann- og Redningsforum
Tel: 97 63 66 90
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.